Deze pagina is opgebouwd uit vijf kolommen die zich op een desktop computer naast elkaar tonen. Op een iPhone of iPad zullen die vijf kolommen automatisch onder elkaar komen te staan. Scrollen is dus de moeite waard.

Een wandeling op maat

Wij maken voor uw relaties een wandeling in een door u aan te wijzen gebied. Bijvoorbeeld de omgeving van uw kantoor. We behandelen desgewenst de historie van het gebouw waarin u gevestigd bent en de bedrijfsculturele historie van uw organisatie.
En we kunnen bijvoorbeeld ook een souvenirboekje maken om aan uw gasten mee te geven of na te sturen.

 

Ogen op de stad.

Dit blikveld heeft u nog niet vaak gezien, stomweg omdat het maken van deze foto niet mogelijk was. Maar het is wel een prachtig beeld van de (vroegere) havenkant van het Scheepvaarthuis.

Het Scheepvaartmuseum bij ochtendgloren op 17 september 2018.

 

 


Voorbeelden van wandelingen.

Een wandeling wordt specifiek voor samengesteld op basis van bestaande gebieden waar wij de weg goed kennen. Er zijn veel combinaties mogelijk en toevoegingen beschikbaar om uw relaties een zeer persoonlijke souvenir kado te doen. Dat alles doen we in overleg met u. Het minimale bedrag voor een wandeling is € 250 exclusief BTW. Het aantal  gasten is in principe maximaal 20 per gids. Dus als de groep groter wordt voegen we tegen meerbetaling een twee gids toe om de groep optimaal te kunnen begeleiden. Er kan niet worden geboekt voor indivuduele personen.

Nijverheid op Oostenburg

In 1660 was Oostenburg het grootste industrieterrein ter wereld. Tsaar Peter kwam bij de VOC het metier van scheepsbouwer leren. De tweede industriële laag in dit gebied vormde Werkspoor. Er is een museum dat speciaal voor u te bezichtigen kan zijn.


Het Museumplein onoverdekt

Welk idee heeft Hitchcock van Pierre Cuypers gepikt?

En wat waren vroeger de bestemmingen van een aantal gebouwen?


De Vondelbuurt

We starten bij het standbeeld van Vondeling en eindigen bij het woonhuis van Pierre Cuypers. In de Roemer Visscherstraat staat een bijzonder rijtje huizen van zeven verschillende nationaliteiten.

Verken met ons het terrein van de voormalige Oostergasfabriek


Welkom in het Tuindorp Randwijck


Net ten zuiden van de Kalfjeslaan ligt Tuindorp Randwijck. Een soort reservaat van de laat Amsterdamse school die door Phillip Anne Warners naar Amstelveen werd gebracht. Dolf van den Bos maakte een boek over dit dorp tussen Amsterdam (Buitenveldert) en Amstelveen (toen nog Nieuwer-Amstel in. Er is inmiddels een derde druk verschenen. U kunt t/m 30 september 2018 inschrijven voor de ongewijzigde vierde druk.

Lees hier meer