Het Catharina van Clevepark in Amstelveen is met de Catharina van Clevelaan verbonden door een brug.
Zo ziet die brug er nu uit.

En zo zou de brug er (weer) uit kunnen gaan zien.

Er is een initiatief gestart om de Warnersbrug in zijn oude glorie te herstellen. De schrijver van het boek “Welkom in het Tuindorp Randwyck” heeft het initiatief genomen om te onderzoeken of het mogelijk is om de Warnersbrug in zijn oude glorie te herstellen.
Eens was de brug een bijzondere plek in de wijk waar je rustig op een bankje kon gaan zitten. Nu is het een plek waar auto’s half op de stoep parkeren en waar fietsen zelden een plezier is.

Het plan is om te beginnen met een crowdfundingsactie d.m.v. het verkopen van oude prints van Tuindorp Randwijck. Op deze pagina leest u meer over hoe de actie kunt ondersteunen. 
De initiatiefnemer van dit plan is de schrijver Dolf van den Bos, die dit boek in 2016 heeft uitgebracht.

 

Contact.

Stichting Warnersbrug
Locatieadres:
t.o. Villa Randwijck,
Catharina van Clevepark 10
1181 AT Amstelveen

Secretariaat:
p/a Dolf van den Bos
Catharina van Renneslaan 25
1187HS Amstelveen.

Telefoon 0612 139 394
Mail: stichting@warnersbrug.nl
Website: www.warnersbrug.nl

KvK-nummer 76133192
Bank NL09INGB0008723068

Kijk ook op onze Facebookpagina.


Allereerst het verkeersprobleem.


Alle bewoners van Randwijck weten dat de verkeerssituatie op de brug niet optimaal is. Door het hoogteverschil tussen het Catharina van Clevepark en de Catharina van Clevelaan is het moeilijk om overzicht te krijgen. Door geparkeerde auto’s (al dan niet half op de stoep) is er vaak minder ruimte. En voor fietsers is de brug vaak onveilig.


Dit is een goed moment om dat probleem ook aan te pakken. Er is een aantal maatregelen denkbaar. Zo zou het beter zijn op de brug een algeheel parkeerverbod in te voeren.
Daarnaast zou het beter zijn om de autoweg en het/de fietspad(en) te scheiden. Daardoor kunnen fietsers gemakkelijker en veiliger heen en weer fietsen. We zijn in gesprek met de gemeente in hoeverre de indeling van de rijbaan kan worden verbeterd.
Door de beschikbare ruimte (20 meter van waterkant tot waterkant ) moet het mogelijk zijn om ook meer veilige ruimte te creëren.
Door de oude muurtjes van de brug van Warners weer op te bouwen en de bankjes daar weer op aan te brengen, wordt de situatie op de brug zowel overzichtelijker als aangenamer. De brug wordt voor voetgangers weer een leuke pleisterplaats. 

Hieronder ziet u de mogelijke nieuwe indeling. 


Van de Randwijck collectors items kunt u alleen nog de ansichtkaarten bestellen.

Om de inspanningen te ondersteunen kunt  een set van 25 oude ansichtkaarten van Randwijck in vroeger tijden aanschaffen. De achterzijde van de kaarten is voorzien van een korte beschrijving van de afgebeelde locatie maar verder volledig beschrijfbaar. Een set van 25 ansichtkaarten kost € 30. Daarvan gaat minimaal € 12,50 naar het fonds voor de Warnersbrug.
U kunt de set ansichtkaarten bestellen door € 30 (of een veelvoud daarvan als u meer sets wilt bestellen) over te maken naar NL09INGB0008723068 t.n.v. Stichting Warnersbrug onder vermelding van “set ansichtkaarten” en uw huisadres.

U kunt ook virtuele bakstenen kopenvoor € 10 per stuk. Dat bedrag komt in zijn geheel ten goede aan het fonds. Meer daarover leest u in de volgende kolom.
Virtuele bakstenen.

Om de brug beetje voor beetje denkbeeldig op te bouwen hebben we een baksteunactie opgezet.
In deze flyer wordt alles uitgelegd. U kunt één of meer virtuele bakstenen (à € 10 per stuk) doneren aan het brugfonds. Dat kunt u doen door een geldbedrag te storten op de bankrekening van de Stichting Warnersbrug. Het rekeningnummer is NL09INGB0008723068. Vermeld s.v.p. ook uw postadres zodat wij u een bedankje kunnen sturen.

U kunt ook een donatie ook doen door geld te stoppen in ons spaarvarken in Villa Randwijck. Openingstijden: maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Henka Bohlander maakte het baksteunschilderij.

Henka Bohlander-van Roo voltooide haar opleiding bij de Wackers Academie in Amsterdam. Zij schildert op een tamelijk losse impressionistische manier stillevens van verschillende onderwerpen, zoals bakstenen, fietsen, fruit, maar ook zeezichten.
Voor de stillevens van bakstenen maakt ze composities van oude gebruikte stenen om hiermee een opstelling te creëren en vervolgens te schilderen.
Het oude verweerde uiterlijk, de cementresten nog zichtbaar, spreekt haar aan, evenals het aardse ervan. De stenen zijn voor haar bijna persoonlijkheden. Ze hebben een verleden; de één is meer verweerd dan de andere en de kleuren zijn verschillend. Ze kan dan ook met de stenen een emotie en/of een verhaal uitdrukken, door ze op verschillende wijzen op te stellen. 

De gebruikte stenen zijn vooral Waalse en Utrechtse handvormen, dieprood van kleur en met een onregelmatige structuur.

Atelier A24,
Amsterdamseweg 24
Amstelveen
HenkaBohlander@gmail.com


Artikel in het Amstelveens Nieuwsblad (online) van 29 oktober 2019.

Klik hier het plaatje om het complete artikel te zien.

Verdere achtergond-informatie.

Op de volgende pagina vindt u meer informatie zoals een televisie item dat RTVA uitzond op 25 april 2015.
Verder kunt u foto's van de oude situatie en de huidige situatie bekijken.
U kunt ook kijken op onze Facebookpagina.